Післядія гербіцидів на гваякол-залежну пероксидазну систему паростків кукурудзи - Ткаліч, Юрій Ігорович; Tkalich, Yuriy; Матюха, Володимир Леонідович; Matyukha, Vologimir; Богуславська, Л.В.; Boguslavskaya, L. (Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України, 2014)
У модельному експерименті визначено співвідношення фракцій пероксидази в корінцях та паростках кукурудзи після дії на них гербіцидів. Встановлено, що переважна частина ферменту перебуває у зв’язаному стані. Можливо, більш висока активність зв’язаних фракцій пероксидази в клітинах корінців і паростків кукурудзи певною мірою пояснюється стійкістю їх до гербіцидного наван-таження. In a model experiment, the ratio of peroxidase fractions in the roots and corn sprouts after exposure to herbicides. It is established that the predominant part of the enzyme is in a bound state. Possibly higher activity of bound peroxidase fractions in cells of roots and sprouts of corn to some extent due to their resistance to herbicide load.
After-effects of herbicides on guaiacol-dependent peroxidase system of corn sprouts
Keywords: пероксидаза; peroxidase; фракції; fractions; стрес; stress; гербіциди; herbicides; кукурудза; corn