Вологоощадний весняний обробіток ґрунту в зоні Степу України - Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Oleksandr (agro-business.com.ua, 2024)
Система обробітку ґрунту у весняний передпосівний та післяпосівний періоди передбачає послідовність агротехнічних заходів, які мають на меті підготовку ґрунту до сівби та подальший догляд за посівами після появи сходів культурних рослин. важливо, щоб передпосівний обробіток ґрунту в степових регіонах спрямовувався на збереження вологи, раціональне використання енергії та запобігання ерозійним процесам. Systema obrobitku gruntu u vesnianyi peredposivnyi ta pisliaposivnyi periody peredbachaie poslidovnist ahrotekhnichnykh zakhodiv, yaki maiut na meti pidhotovku gruntu do sivby ta podalshyi dohliad za posivamy pislia poiavy skhodiv kulturnykh roslyn. vazhlyvo, shchob peredposivnyi obrobitok gruntu v stepovykh rehionakh spriamovuvavsia na zberezhennia volohy, ratsionalne vykorystannia enerhii ta zapobihannia eroziinym protsesam.
Volohooshchadnyi vesnianyi obrobitok gruntu v zoni Stepu Ukrainy
Keywords: ґрунт; grunt; вологоощадний весняний обробіток ґрунту; volohooshchadnyi vesnianyi obrobitok gruntu; послідовність агротехнічних заходів; poslidovnist ahrotekhnichnykh zakhodiv; зона Степу України; zona Stepu Ukrainy