Удосконалення обліку і контролю поточних зобов’язань на підприємстві - Ковальова, Ярослава Геннадіївна; Kovalova, Yaroslava (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо вдосконалення облікового відображення та методики внутрішньогосподарського контролю поточних зобов’язань. Об’єктом дослідження є процес удосконалення обліку і контролю поточних зобов’язань на підприємстві. Предметом дослідження є комплекс заходів щодо розробки методів вдосконалення обліку і контролю поточних зобов’язань на підприємствах. Методи дослідження. У ході дослідження використано загальнонаукові методи пізнання: системний підхід, деталізація та узагальнення, дедукція та індукція, таблична та графічна інтерпретація, логічна відповідність та абстракція. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia oblikovoho vidobrazhennia ta metodyky vnutrishnohospodarskoho kontroliu potochnykh zoboviazan. Obiektom doslidzhennia ye protses udoskonalennia obliku i kontroliu potochnykh zoboviazan na pidpryiemstvi. Predmetom doslidzhennia ye kompleks zakhodiv shchodo rozrobky metodiv vdoskonalennia obliku i kontroliu potochnykh zoboviazan na pidpryiemstvakh. Metody doslidzhennia. U khodi doslidzhennia vykorystano zahalnonaukovi metody piznannia: systemnyi pidkhid, detalizatsiia ta uzahalnennia, deduktsiia ta induktsiia, tablychna ta hrafichna interpretatsiia, lohichna vidpovidnist ta abstraktsiia.
Udoskonalennia obliku i kontroliu potochnykh zoboviazan na pidpryiemstvi
Keywords: етапи; stages; заборгованість; indebtedness; контроль; control; облік; accounting; підприємство; enterprise; поточні зобов’язання; current liabilities; розрахунки; accounts