Стан та напрями удосконалення управління системою фінансово-економічної безпеки підприємства - Генієвська, Ольга Вадимівна; Heniievska, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Обґрунтовано концептуальні засади побудови та функціонування гнучкої система управління фінансово-економічною безпекою підприємств з урахуванням змін зовнішнього та внутрішнього середовища на засадах комплексного використання інструментів діагностики в контексті економічного захисту інтересів підприємства. Удосконалено методику оцінки рівня фінансово-економічної безпеки підприємства, шляхом використання SWOT-аналізу та впровадження контролінгу в системі формування фінансово-економічної безпеки підприємства, що дасть змогу оптимізувати та збалансувати сильні та слабкі сторони підприємства в системи функціонування ФЕБ підприємства. Дані пропозиції дозволять підвищити якість роботи досліджуваного підприємства. Результати впроваджені в діяльність СТОВ «Дніпро-Н» Верхньодніпровського району, Дніпропетровської області. Obgruntovano kontseptualni zasady pobudovy ta funktsionuvannia hnuchkoi systema upravlinnia finansovo-ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstv z urakhuvanniam zmin zovnishnoho ta vnutrishnoho seredovyshcha na zasadakh kompleksnoho vykorystannia instrumentiv diahnostyky v konteksti ekonomichnoho zakhystu interesiv pidpryiemstva. Udoskonaleno metodyku otsinky rivnia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva, shliakhom vykorystannia SWOT-analizu ta vprovadzhennia kontrolinhu v systemi formuvannia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva, shcho dast zmohu optymizuvaty ta zbalansuvaty sylni ta slabki storony pidpryiemstva v systemy funktsionuvannia FEB pidpryiemstva. Dani propozytsii dozvoliat pidvyshchyty yakist roboty doslidzhuvanoho pidpryiemstva. Rezultaty vprovadzheni v diialnist STOV «Dnipro-N» Verkhnodniprovskoho raionu, Dnipropetrovskoi oblasti.
Stan ta napriamy udoskonalennia upravlinnia systemoiu finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva : mahistr. dyplomna robota
Keywords: система економічної безпеки; system of economic security; управління; control; механізм управління; management mechanism; загрози; theats