Pedagogical support of foreign students in the educational process - Lukatska, Yana; Лукацька, Яна Сергіївна (Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського, 2022)
The paper analyses pedagogical technologies that help to implement pedagogical support of foreign students to improve adaptation, development of communication skills, and as a result contribute to the formation of social competence. Among such technologies we distinguish supervision, facilitation, coaching which influence positively the educational process and provide pedagogical support for foreign students. В роботі проаналізовано педагогічні технології, які допомагають реалізувати педагогічну підтримку іноземних студентів для поліпшення адаптації, розвитку навичок комунікації, та як результат сприяють формуванню соціальної компетентності. Серед таких технологій виділяємо супервізію, фасилітацію та коучинг як такі, що найрезультативніше впливають на навчальний процес та створюють якісну педагогічну підтримку іноземним студентам.
Педагогічна підтримка іноземних студентів в навчальному процесі
Keywords: pedagogical support; педагогічна підтримка; foreign student; іноземний студент; supervision; супервізія; facilitation; фасилітація; coaching; коучінг