Стратегічне планування маркетингової діяльності аграрного підприємства - П’яник, Вікторія Олександрівна; Pianyk, Viktoriia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом дослідження є процес розробки стратегічного плану маркетингової діяльності в Товаристві з обмеженою відповідальністю «Олександрівське 2014». Метою магістерської дипломної роботи є проведення огляду змісту стратегічного планування, алгоритму його розробки, здійснення аналізу функціонування аграрного підприємства та на підґрунті аналітичних даних та моніторингу аграрного ринку скласти стратегічний план маркетингової діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрівське 2014» Криворізького району Дніпропетровської області. Методи дослідження: В роботі були використані загальноприйняті (аналіз, синтез, індукція та дедукція), емпіричні методи (спостереження, порівняння, вимірювання, моделювання), прикладні прийоми і методи стратегічного аналізу (SWOT), метод трендового аналізу та екстраполювання. В дипломній роботі досліджені теоретичні підходи до сутності стратегічного планування, його значення, принципів, проблем впровадження в господарствах України; методичні підходи щодо алгоритму розробки стратегічного плану; проведена аналітична робота щодо діагностування та оцінки виробничо-збутової та маркетингової діяльності ТОВ «Олександрівське 2014», а також розроблений план маркетингової діяльності досліджуваного підприємства. Obiektom doslidzhennia ye protses rozrobky stratehichnoho planu marketynhovoi diialnosti v Tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Oleksandrivske 2014». Metoiu mahisterskoi dyplomnoi roboty ye provedennia ohliadu zmistu stratehichnoho planuvannia, alhorytmu yoho rozrobky, zdiisnennia analizu funktsionuvannia ahrarnoho pidpryiemstva ta na pidgrunti analitychnykh danykh ta monitorynhu ahrarnoho rynku sklasty stratehichnyi plan marketynhovoi diialnosti Tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Oleksandrivske 2014» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Metody doslidzhennia: V roboti buly vykorystani zahalnopryiniati (analiz, syntez, induktsiia ta deduktsiia), empirychni metody (sposterezhennia, porivniannia, vymiriuvannia, modeliuvannia), prykladni pryiomy i metody stratehichnoho analizu (SWOT), metod trendovoho analizu ta ekstrapoliuvannia. V dyplomnii roboti doslidzheni teoretychni pidkhody do sutnosti stratehichnoho planuvannia, yoho znachennia, pryntsypiv, problem vprovadzhennia v hospodarstvakh Ukrainy; metodychni pidkhody shchodo alhorytmu rozrobky stratehichnoho planu; provedena analitychna robota shchodo diahnostuvannia ta otsinky vyrobnycho-zbutovoi ta marketynhovoi diialnosti TOV «Oleksandrivske 2014», a takozh rozroblenyi plan marketynhovoi diialnosti doslidzhuvanoho pidpryiemstva.
Stratehichne planuvannia marketynhovoi diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: стратегічне планування; strategic planning; маркетингова діяльність; marketing activities; стратегічний аналіз; strategic analysis; аграрне підприємство; agricultural enterprise; маркетингова стратегія; marketing strategy; маркетинговий менеджмент; marketing management; маркетингова організаційна структура; marketing organizational structure; бюджет маркетингу; marketing budget