Аналіз динаміки біопродуктивності сосняків Байрачного Степу України за даними радарних знімків - Ловинська, Вікторія Миколаївна; Lovynska, Viktoriia; Ковешко, Ірина Вадимівна; Koveshko, Iryna (ДДАЕУ, 2022)
Сосна звичайна є основним хвойним лісотвірним видом більшості регіонів нашої країни, зокрема, зони байрачного Степу. Інформація щодо стану соснових насаджень та їхньої продуктивності є актуальною та своєчасною з огляду на кліматичні зміни глобального характеру та енергетичну кризу. Метою роботи є дослідження динаміки надземної фітомаси сосни звичайної із використанням даних, отриманих на основі супутникових знімків Sentinel-1A. Sosna zvychaina ye osnovnym khvoinym lisotvirnym vydom bilshosti rehioniv nashoi krainy, zokrema, zony bairachnoho Stepu. Informatsiia shchodo stanu sosnovykh nasadzhen ta yikhnoi produktyvnosti ye aktualnoiu ta svoiechasnoiu z ohliadu na klimatychni zminy hlobalnoho kharakteru ta enerhetychnu kryzu. Metoiu roboty ye doslidzhennia dynamiky nadzemnoi fitomasy sosny zvychainoi iz vykorystanniam danykh, otrymanykh na osnovi suputnykovykh znimkiv Sentinel-1A.
Analysis of the dynamics of bioproductivity of pine forests of the Bayrachny Steppe of Ukraine according to radar images
Keywords: Дніпро; Dniprо; фітомаса; phytomassa; сосна звичайна; Scots pine; дистанційне зондування; remote sensing