Підвищення якості припрацювання деталей спряжень об’ємних гідромашин удосконаленням технології їх обкатки після ремонту - Задорожній, Валерій Анатолійович; Sadorognii, Valerii; Мельянцов, ПетроТимофійович; Meliantsov, Petro (Diamond trading tour, 2017)
В роботі встановлено, що підвищення післяремонтної довговічності агрегатів об’ємних гідравлічних трансмісій являється комплексною проблемою, яка потребує багатогранного системного розгляду. Одним із технологічних заходів, який дозволить частково вирішити це питання, являється удосконалення технології їх обкатки та випробовування після ремонту. Для покращення якості припрацювання деталей спряжень об’ємних гідромашин, розглядається застосування епіламних покриттів для збільшення довговічності пар тертя качаючих вузлів аксіально-поршневих гідромашин. У деталей, оброблених епіламом, наблюдається стабілізація зазору, що вказує на завершення періоду припрацювання деталей і обкатки агрегатів в цілому. При такому зношенні деталей об’ємні витрати будуть незначними і головною задачею при цьому буде утримання величин зношення на даному рівні. In the work it was established that increasing the after-repair durability of aggregates of bulk hydraulic transmissions is a complex problem that requires a multifaceted systemic review. One of the technological measures that will allow this problem to be partially solved is the improvement of the technology of their run-up and testing after repair. In order to improve the quality of the work of the parts of the couplings of the volumetric hydromachines, the use of epilamic coatings is considered to increase the longevity of the friction pairs of swinging units of axial-piston hydraulic motors. In the parts treated with an epilam, stabilization of the gap is observed, which indicates the completion of the period of working the parts and run of aggregates in general. With such a deterioration of the parts, volumetric costs will be negligible and the main task at the same time is to maintain the values of deterioration at this level.
Improving the quality of working parts of couplings of volumetric hydromachines by improving the technology of their rolling out after repair
Keywords: гідравлічна трансмісія; hydraulic transmission; гідромашина; hydraulic machines; спряження; coupling; качаючий вузол; pumping node; обкатка; breaking-in; ремонт; repair