Фінансово-економічна безпека в системі управління підприємством: сутність та політика забезпечення - Чернецька, Ольга Віталіївна; Chernetska, Olga (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018)
У статті досліджено сутність та мету забезпечення фінансової безпеки підприємств; проаналізовано процес формування фінансово-економічної безпеки в системі управління підприємством; визначено формуючі елементи фінансово-економічної безпеки; акцентовано увагу на необхідності системності реалізації фінансово-економічної безпеки; окреслено заходи з підвищення фінансово-економічної безпеки підприємства; зазначено доцільність поєднання політики забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства на зовнішньому та внутрішньому рівнях. The article examines the nature and purpose of a financial business management providing; it was analysed the process of financial and economic safety formation in the system of business management; forming units of the financial and economic safety are specified; an attention is focused on the necessity of realization systematicity of the financial and economic safety; measures to increase the financial and economic security of the enterprise are determined; it is specified a reasonability of combination of providing policy of the financial and economic security of the enterprise at the external and internal levels.
Financial and economic safety in the system of business management: providing nature and policy
Keywords: фінансово-економічна безпека; financial and economic safety; система управління підприємством; business management system; елементи фінансово-економічної безпеки; elements of financial and economic safety; політика забезпечення фінансово-економічної безпеки; policy of providing financial and economic safety