Удосконалення обліку та контролю товарно-матеріальних цінностей на підприємстві - Ісак, Надія Михайлівна; Isak, Nadiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження - процес закупівлі, зберігання, використання та оптимізації товарно-матеріальних цінностей в системі обліку і контролю підприємства. Предмет дослідження - теоретичні, організаційні та методичні аспекти обліку й контролю товарно-матеріальних цінностей, а також підходи до підвищення їх ефективного використання та оптимізації на підприємстві. Метою роботи є аналіз існуючої системи обліку та контролю товарно-матеріальних цінностей на підприємстві та розробка рекомендацій щодо їх удосконалення з метою підвищення ефективності управління ресурсами. The object of the study is the process of purchasing, storing, using and optimizing inventory values in the accounting and control system of the enterprise. The subject of the study is theoretical, organizational and methodological aspects of accounting and control of inventory values, as well as approaches to increasing their effective use and optimization at the enterprise. The purpose of the work is to analyze the existing system of accounting and control of inventory values at the enterprise and develop recommendations for their improvement to increase the efficiency of resource management.
Improving accounting and control of inventory values at the enterprise
Keywords: облік; accounting; контроль; control; товарно-матеріальні цінності; commodity and material values; удосконалення; improvement; підприємство; enterprise