Діагностика та ефективність лікування полікістозу нирок у котів - Аріткін, Максим Олександрович; Arіtkіn, Maksim; Суслова, Наталія Іванівна; Suslova, Natalіya; Антоненко, Петро Павлович; Antonenko, Petro; Семьонов, Олександр Володимирович; Semonov, Oleksandr; Кохан, Олексій Олександрович; Kohan, Oleksіy (Білоцерківський НАУ, 2016)
Полікістоз нирок у кішок – вроджена патологія, що характеризується заміщенням паренхіми кістозоподібними утвореннями, порушенням їх фільтраційної та концентраційної функції, розвитком азотемії, пієлонефриту і хронічної ниркової недостатності. Запальний процес призводить до розвитку сполучної тканини, стиснення канальців, порушення відтоку сечі із нефрона та утворення великих кіст. Polycystic kidney in cats is an inborn pathology characterized by substitution of parenchyma by cystic formations, a violation of their filtration and concentration functions, development of azotemia, pyelonephritis and chronic renal insufficiency. The inflammatory process leads to the development of connective tissue, compression of the tubules, excitation of urine from the nephron and the formation of large cysts.
Diagnosis and treatment of polycystic kidney disease in cats
Keywords: полікістоз нирок; polycystic kidney; натрію цефотаксим; sodium cefotaxime; канефрон; caninephrine; спіронолактон; spironolactone; інтровіт; introrovitis