Удосконалення управління фінансовими ресурсами аграрного підприємства - Дербеда, Анастасія Іванівна; Derbeda, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес формування і фінансових ресурсів аграрного підприємства. Предмет дослідження – теоретичні та методичні аспекти процесу формування і використання фінансових ресурсів аграрного підприємства. Метою роботи є визначення теоретико-методичних положень та обґрунтування практичних рекомендацій щодо формування і використання фінансових ресурсів аграрного підприємства. Методи дослідження – діалектичного пізнання, індукції й дедукції, системного аналізу, статистико-економічний метод, метод таксономії (рівня розвитку). Obiekt doslidzhennia – protses formuvannia i finansovykh resursiv ahrarnoho pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia – teoretychni ta metodychni aspekty protsesu formuvannia i vykorystannia finansovykh resursiv ahrarnoho pidpryiemstva. Metoiu roboty ye vyznachennia teoretyko-metodychnykh polozhen ta obgruntuvannia praktychnykh rekomendatsii shchodo formuvannia i vykorystannia finansovykh resursiv ahrarnoho pidpryiemstva. Metody doslidzhennia – dialektychnoho piznannia, induktsii y deduktsii, systemnoho analizu, statystyko-ekonomichnyi metod, metod taksonomii (rivnia rozvytku).
Udoskonalennia upravlinnia finansovymy resursamy ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: фінансові ресурси; financial resources; сільськогосподарське підприємство; agricultural enterprise; фінансовий стан; financial condition; комплексна оцінка; comprehensive assessment