Технологія виробництва молока кіз зааненської породи в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агроцентр К» Кам'янського району Дніпропетровської області - Чінчик, Богдан Олегович; Chinchyk, Bohdan Olehovych (Дніпровський ДАЕУ, 2025)
Об’єм кваліфікаційної роботи включає 64 сторінки, складається з 6 розділів, містить 11 таблиць, 3 малюнки, з використанням 34 літературних джерел. Наводяться дані комплексного аналізу технології виробництва молока кіз зааненської та породи ламанча в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агроцентр К». Зааненські кози мають вищу молочну продуктивність, тоді як породи ламанча відрізняються вищою поживою цінністю молока, плодючістю та збереженістю молодняку, що дозволяє ефективно поєднувати ці породи в господарській структурі. Оптимальні умови утримання, адаптовані до кліматичних умов регіону, включають раціональне поєднання пасовищного та стійлового періодів з використанням загінної системи випасу, контролем мікроклімату та збалансованою годівлею. Це забезпечує високу продуктивність галузі та сталий розвиток молочного козівництва. The volume of the qualification work includes 64 pages, consists of 6 sections, contains 11 tables, 3 figures, and uses 34 literary sources. The data of the comprehensive analysis of the technology of milk production of goats of the Saanen and Lamancha breeds in the limited liability company "Agrocenter K" are presented. Saanen goats have higher milk productivity, while the Lamancha breeds are distinguished by higher nutritional value of milk, fertility and survival of young animals, which allows for the effective combination of these breeds in the economic structure. Optimal conditions of maintenance, adapted to the climatic conditions of the region, include a rational combination of pasture and stall periods using a pen grazing system, microclimate control and balanced feeding. This ensures high productivity of the industry and sustainable development of dairy goat farming.
Tekhnolohiia vyrobnytstva moloka kiz zaanenskoi porody v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrotsentr K» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: продукція козівництва; goat products; зааненська порода; Saanen breed; ламанча; Lamancha