Використання герменевтичного методу для покращення показників в наукометричних базах даних - Карпова, Світлана Геннадіївна; Karpova, Svitlana (Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”, 2024)
В статті актуалізується специфіка міжнародних наукометричних баз даних в українському науковому дискурсі. Аргументується можливість використання філософського герменевтичного методу для покращення показників цитування в наукометричних базах, окрема увага приділяється аналізу рекомендацій української спільноти щодо наукометричних показників авторів. - The article updates the specifics of international scientometric databases in the Ukrainian scientific discourse. The possibility of using the philosophical hermeneutic method to improve citation rates in scientometric databases is argued, special attention is paid to the analysis of the recommendations of the Ukrainian community regarding scientometric indicators of authors.
Using the hermeneutic method to improve indicators in scientometric databases
Keywords: герменевтичний метод; hermeneutic method; наукометричні бази даних; scientometric databases; наукометричні показники; scientometric indicators; наукові публікації; scientific publications; текст; text; Web of Science; Web of Science; Scopus; Scopus