Оцінка впливу на довкілля полігону твердих побутових відходів в селі Лугове Коблівської територіальної громади Миколаївської області - Мезенко, Денис Анатолійович; Mezenko, Denys (ДДАЕУ, 2023)
Наукова новизна дипломної роботи: - Вперше проведено комплексний аналіз та огляд наукової літератури в контексті виявлення основних особливостей функціонування полігонів твердих побутових відходів. Опрацьовано основні елементи фільтрату та рекультивації полігонів твердих побутових відходів, комплексно опрацьовано вітчизняний та зарубіжний досвід захоронення твердих побутових відходів на сучасних полігонах ТПВ; - На основі сформованої методики та матеріалів дослідження, вперше проведено комплексний аналіз та визначено оцінку впливу полігонів твердих побутових відходів на стан довкілля в районах їх розташування. Встановлено екологічну оцінку впливу на навколишнє середовище полігону ТПВ в с. Лугове. Naukova novyzna dyplomnoi roboty: - Vpershe provedeno kompleksnyi analiz ta ohliad naukovoi literatury v konteksti vyiavlennia osnovnykh osoblyvostei funktsionuvannia polihoniv tverdykh pobutovykh vidkhodiv. Opratsovano osnovni elementy filtratu ta rekultyvatsii polihoniv tverdykh pobutovykh vidkhodiv, kompleksno opratsovano vitchyznianyi ta zarubizhnyi dosvid zakhoronennia tverdykh pobutovykh vidkhodiv na suchasnykh polihonakh TPV; - Na osnovi sformovanoi metodyky ta materialiv doslidzhennia, vpershe provedeno kompleksnyi analiz ta vyznacheno otsinku vplyvu polihoniv tverdykh pobutovykh vidkhodiv na stan dovkillia v raionakh yikh roztashuvannia. Vstanovleno ekolohichnu otsinku vplyvu na navkolyshnie seredovyshche polihonu TPV v s. Luhove.
Otsinka vplyvu na dovkillia polihonu tverdykh pobutovykh vidkhodiv v seli Luhove Koblivskoi terytorialnoi hromady Mykolaivskoi oblasti
Keywords: тверді побутові відходи; tverdi pobutovi vidkhody; поводження з твердими побутовими відходами; povodzhennia z tverdymy pobutovymy vidkhodamy; фільтрати; filtraty; полігони твердих побутових відходів; polihony tverdykh pobutovykh vidkhodiv; захоронення твердих побутових відходів; zakhoronennia tverdykh pobutovykh vidkhodiv