Вплив стимуляторів росту на концентрацію хлорофілу в листках кукурудзи - Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Oleksandr; Сологуб, Ірина Миколаївна; Sologyb, Irina; Пека, О.О.; Peka, O.O.; Пастух, К. А.; Shepherd, K.A. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Головна мета роботи полягала у вивченні впливу різних регуляторів росту рослин на інтенсивність фотосинтезу, ріст, розвиток і продуктивність кукурудзи різних груп стиглості в Степу України. Виявити найбільш ефективні стимулятори росту на кукурудзі які забезпечують прискорення росту та розвитку рослин, підвищення стійкості проти екстремальних температур, посилення розвитку листкового апарату і збільшення вмісту хлорофілу в листках, зростання вмісту білка в зерні кукурудзи, а кінцевим рахунком підвищення продуктивності зерна та ефективності витрат матеріально–технічних і агрокліматичних ресурсів. Holovna meta roboty poliahala u vyvchenni vplyvu riznykh rehuliatoriv rostu roslyn na intensyvnist fotosyntezu, rist, rozvytok i produktyvnist kukurudzy riznykh hrup styhlosti v Stepu Ukrainy. Vyiavyty naibilsh efektyvni stymuliatory rostu na kukurudzi yaki zabezpechuiut pryskorennia rostu ta rozvytku roslyn, pidvyshchennia stiikosti proty ekstremalnykh temperatur, posylennia rozvytku lystkovoho aparatu i zbilshennia vmistu khlorofilu v lystkakh, zrostannia vmistu bilka v zerni kukurudzy, a kintsevym rakhunkom pidvyshchennia produktyvnosti zerna ta efektyvnosti vytrat materialno–tekhnichnykh i ahroklimatychnykh resursiv.
Effect of growth stimulants on chlorophyll concentration in corn leaves
Keywords: листки кукурудзи; lystky kukurudzy; стимулятори росту; stymuliatory rostu; вплив на концентрацію хлорофілу; vplyv na kontsentratsiiu khlorofilu