Напрями регламентації та регулювання процесів надання публічних послуг в Україні з урахуванням досвіду інших країн - Миронова, Руслана Миколаївна; Myronova, R.; Зоренко, О. В.; Zorenko, O. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2018)
У статті розглянуто наукові підходи до трактування категорії «публічні послуги», проведене структурування пов’язаних з нею підкатегорій. Окреслено багатоаспектність поняття «публічні послуги», виділені та систематизовані основні критерії публічних послуг. Відзначено, що державні, муніципальні і соціальні послуги співвідносяться з публічними послугами як частина та ціле. Розкрито характеристику публічних послуг в нормативних документах України. Узагальнено напрями регламентації і регулювання процесів і процедур надання владою якісних послуг населенню в різних країнах. Досліджено досвід країн щодо підвищення прозорості та оперативності надання послуг. За результатами проведених досліджень сформульовані основні напрями, що потребують удосконалення в частині надання публічних послуг органами влади в Україні з урахуванням досвіду інших країн. In the article were considered the scientific approaches of interpretation of category "public services" and structured the subcategories related to it. The multidimensionalness of the concepts "public services" was outlined, basic criteria of public services were distinguished and systematized. It is marked that state, municipal and social services are correlated with public services as part and unit. A description of public services is exposed in the normative documents of Ukraine. Generalized directions of regulation and adjusting of processes and procedures of grant of quality services given from government to the population in different countries. Has been done a research about the experience of countries in making services more transparent and operative. Based on the results of the research were formed basic directions that need an improvement in public services made by the government in Ukraine taking into account the experience of other countries.
Directions of regulation and adjusting of processes of grant of public services in Ukraine accoding to experience of other countries
Keywords: публічні послуги; public services; критерії публічних послуг; criteria of public services; прозорість та оперативність публічних послуг; transparency and operationability of public services; процеси надання публічних послуг; processes of grant of public services