Оцінка екологічного ризику утворення та накопичення побутових відходів на території Кіровоградської області у період з 2015 р. по 2021 р. - Поворознюк, Іван Ігорович; Povorozniuk, Ivan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Магістерська робота присвячена оцінці екологічного ризику утворення та накопичення побутових відходів на території Кіровоградської області у період з 2015 р. по 2021 р. З цiєю метою проаналiзовано стан наукового розроблення проблематики особливості поводження з твердими побутовими вiдходами в областях України. Проаналізовано особливості їх збору,захоронення,утилізації та рекуперації з урахуванням особливостей обласнох та промислової складової на прикладі Кіровоградського регіону. Рекомендацiї та пропозицiї, наданi в роботi, можуть бути використанi для подальшої наукової розробки прiоритетних напрямiв удосконалення полiтики у сферi поводження з твердими побутовими. Mahisterska robota prysviachena otsintsi ekolohichnoho ryzyku utvorennia ta nakopychennia pobutovykh vidkhodiv na terytorii Kirovohradskoi oblasti u period z 2015 r. po 2021 r. Z tsiieiu metoiu proanalizovano stan naukovoho rozroblennia problematyky osoblyvosti povodzhennia z tverdymy pobutovymy vidkhodamy v oblastiakh Ukrainy. Proanalizovano osoblyvosti yikh zboru,zakhoronennia,utylizatsii ta rekuperatsii z urakhuvanniam osoblyvostei oblasnokh ta promyslovoi skladovoi na prykladi Kirovohradskoho rehionu. Rekomendatsii ta propozytsii, nadani v roboti, mozhut buty vykorystani dlia podalshoi naukovoi rozrobky priorytetnykh napriamiv udoskonalennia polityky u sferi povodzhennia z tverdymy pobutovymy.
Otsinka ekolohichnoho ryzyku utvorennia ta nakopychennia pobutovykh vidkhodiv na terytorii Kirovohradskoi oblasti u period z 2015 r. po 2021 r.
Keywords: тверді побутові відходи; tverdi pobutovi vidkhody; поводження з твердими побутовими відходами; povodzhennia z tverdymy pobutovymy vidkhodamy; управління твердими побутовими відходами; upravlinnia tverdymy pobutovymy vidkhodamy; область; oblast; регіон; rehion