Удосконалення організації обліку і контролю надходження і використання малоцінних та швидкозношуваних предметів на підприємстві - Кузьміна, Юлія Юріївна; Kuzminoi, Yulii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Метою дослідження є теоретичне дослідження і практичне ознайомлення з організацією обліку і контролю надходження та використання малоцінних і швидкозношуваних предметів на підприємстві та розробка напрямів їх удосконалення на підприємстві. Об’єктом дослідження є процес надходження та використання малоцінних та швидкозношуваних предметів на підприємстві. Методи дослідження: абстрактно-логічний метод, порівняльний, статистичні методи, методи аналізу і синтезу та розрахунково-конструктивний та ін. Розглянуто теоретичні основи побудови обліку і контролю надходження та використання малоцінних і швидкозношуваних предметів на підприємстві; досліджено стан організації обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів у ПП «Пролетар-Агро»; визначено організаційно-методичні аспекти контролю надходження і використання малоцінних та швидкозношуваних предметів на підприємстві; запропоновано напрямки вдосконалення організації обліку та контролю надходження і використання МШП у ПП «Пролетар-Агро». Metoiu doslidzhennia ye teoretychne doslidzhennia i praktychne oznaiomlennia z orhanizatsiieiu obliku i kontroliu nadkhodzhennia ta vykorystannia malotsinnykh i shvydkoznoshuvanykh predmetiv na pidpryiemstvi ta rozrobka napriamiv yikh udoskonalennia na pidpryiemstvi. Obiektom doslidzhennia ye protses nadkhodzhennia ta vykorystannia malotsinnykh ta shvydkoznoshuvanykh predmetiv na pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia: abstraktno-lohichnyi metod, porivnialnyi, statystychni metody, metody analizu i syntezu ta rozrakhunkovo-konstruktyvnyi ta in. Rozghlianuto teoretychni osnovy pobudovy obliku i kontroliu nadkhodzhennia ta vykorystannia malotsinnykh i shvydkoznoshuvanykh predmetiv na pidpryiemstvi; doslidzheno stan orhanizatsii obliku malotsinnykh ta shvydkoznoshuvanykh predmetiv u PP «Proletar-Ahro»; vyznacheno orhanizatsiino-metodychni aspekty kontroliu nadkhodzhennia i vykorystannia malotsinnykh ta shvydkoznoshuvanykh predmetiv na pidpryiemstvi; zaproponovano napriamky vdoskonalennia orhanizatsii obliku ta kontroliu nadkhodzhennia i vykorystannia MShP u PP «Proletar-Ahro».
Udoskonalennia orhanizatsii obliku i kontroliu nadkhodzhennia i vykorystannia malotsinnykh ta shvydkoznoshuvanykh predmetiv na pidpryiemstvi
Keywords: малоцінні та швидкозношувані предмети; low valuable and rapid wear items; організація обліку; accounting organization; контроль; control; надходження; receipt; використання; use