Основні елементи управління витратами підприємства та вимоги до його обліково-аналітичного забезпечення - Саванчук, Тетяна Миколаївна; Savanchuk, Tetiana; Губарик, Ольга Миколаївна; Gubarik, Olga (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Процес управління витратами передбачає забезпечення менеджерів всіх рівнів інформацією про витрати, необхідною для ефективного здійснення діяльності підприємства. Тому в інформаційному полі підприємства значне місце займає система обліку витрат, що включає окремі підсистеми: фінансовий облік, податковий облік, управлінський облік. Саме таке обліково-аналітичне забезпечення дозволить згрупувати витрати виходячи із потреб управління ними. Protses upravlinnia vytratamy peredbachaie zabezpechennia menedzheriv vsikh rivniv informatsiieiu pro vytraty, neobkhidnoiu dlia efektyvnoho zdiisnennia diialnosti pidpryiemstva. Tomu v informatsiinomu poli pidpryiemstva znachne mistse zaimaie systema obliku vytrat, shcho vkliuchaie okremi pidsystemy: finansovyi oblik, podatkovyi oblik, upravlinskyi oblik. Same take oblikovo-analitychne zabezpechennia dozvolyt zghrupuvaty vytraty vykhodiachy iz potreb upravlinnia nymy.
The main elements of cost management of the enterprise and the requirements for its accounting and analytical support
Keywords: управління; management; витрати; costs; планування; planning; прийняття рішень; decision making; центр витрат; cost center