Маркетинговий аналіз конкурентоспроможності підприємства - Гріченко, Денис Вадимович; Hrichenko, Denys (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процеси, які пов’язані із маркетинговим аналізом конкурентоспроможності та розробкою заходів щодо її підвищення в селянському (фермерському) господарстві Аліна Дніпровського району Дніпропетровської області. Предметом дослідження є теоретичні і практичні аспекти, наукові праці провідних вчених, методичні обґрунтування та алгоритми з маркетингового аналізу конкурентоспроможності підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є вивчення теоретично-методичних засад конкуренції, проведення маркетингового аналізу конкурентоспроможності аграрного підприємства та розробка заходів направлених на підвищення конкурентоспроможності. Obiektom doslidzhennia ye protsesy, yaki poviazani iz marketynhovym analizom konkurentospromozhnosti ta rozrobkoiu zakhodiv shchodo yii pidvyshchennia v selianskomu (fermerskomu) hospodarstvi Alina Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni i praktychni aspekty, naukovi pratsi providnykh vchenykh, metodychni obgruntuvannia ta alhorytmy z marketynhovoho analizu konkurentospromozhnosti pidpryiemstva. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye vyvchennia teoretychno-metodychnykh zasad konkurentsii, provedennia marketynhovoho analizu konkurentospromozhnosti ahrarnoho pidpryiemstva ta rozrobka zakhodiv napravlenykh na pidvyshchennia konkurentospromozhnosti.
Marketynhovyi analiz konkurentospromozhnosti pidpryiemstva
Keywords: конкурентоспроможність; competitiveness; маркетинговий аналіз; marketing analysis; фермерське господарство; farming; конкурентні переваги; competitive advantages; фактори; factors; методи; methods