Удосконалення системи управління використанням виробничих ресурсів підприємства - Грабенко, Дмитро Андрійович; Hrabenko, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є дослідження теоретичних аспектів та сучасного стану управління виробничими ресурсами та розробка практичних рекомендації щодо удосконалення системи управління використанням виробничих ресурсів підприємства. Досягнення вказаної мети зумовило постановку наступних завдань кваліфікаційної роботи: - визначити сутність виробничих ресурсів та надати характеристику процесу управління їх використанням; - дослідити особливості управління використанням виробничих ресурсів на підприємствах аграрної сфери; - проаналізувати рівень господарювання фермерського господарства «СТЕП»; - дослідити рівень використання ресурсного потенціалу підприємства та ефективність управління використанням ресурсів ФГ «СТЕП»; - обґрунтувати доцільність впровадження ERP-системи для удосконалення ресурсного забезпечення ФГ «СТЕП»; - визначити сукупність стратегічних альтернатив ефективного використання виробничих ресурсів. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи бакалавра є система управління виробничими ресурсами підприємства. Предметом дослідження кваліфікаційної роботи бакалавра є удосконалення системи управління використанням виробничих ресурсів підприємства Методи дослідження: порівняння, динаміка, аналітичне вирівнювання, графічні та табличні методи для подання матеріалів. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye doslidzhennia teoretychnykh aspektiv ta suchasnoho stanu upravlinnia vyrobnychymy resursamy ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia systemy upravlinnia vykorystanniam vyrobnychykh resursiv pidpryiemstva. Dosiahnennia vkazanoi mety zumovylo postanovku nastupnykh zavdan kvalifikatsiinoi roboty: - vyznachyty sutnist vyrobnychykh resursiv ta nadaty kharakterystyku protsesu upravlinnia yikh vykorystanniam; - doslidyty osoblyvosti upravlinnia vykorystanniam vyrobnychykh resursiv na pidpryiemstvakh ahrarnoi sfery; - proanalizuvaty riven hospodariuvannia fermerskoho hospodarstva «STEP»; - doslidyty riven vykorystannia resursnoho potentsialu pidpryiemstva ta efektyvnist upravlinnia vykorystanniam resursiv FH «STEP»; - obgruntuvaty dotsilnist vprovadzhennia ERP-systemy dlia udoskonalennia resursnoho zabezpechennia FH «STEP»; - vyznachyty sukupnist stratehichnykh alternatyv efektyvnoho vykorystannia vyrobnychykh resursiv. Obiektom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye systema upravlinnia vyrobnychymy resursamy pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye udoskonalennia systemy upravlinnia vykorystanniam vyrobnychykh resursiv pidpryiemstva Metody doslidzhennia: porivniannia, dynamika, analitychne vyrivniuvannia, hrafichni ta tablychni metody dlia podannia materialiv.
Udoskonalennia systemy upravlinnia vykorystanniam vyrobnychykh resursiv pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; використання виробничих ресурсів; vykorystannia vyrobnychykh resursiv; удосконалення системи управління; udoskonalennia systemy upravlinnia