Конституційне право на страйк в Україні: теоретичні та прикладні аспекти - Боняк, Валентина Олексіївна; Bonyak, V. O.; Коломоєць, Юлія Олександрівна; Kolomoyets, Y. O. (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, 2017)
У монографії комплексно досліджено конституційне право на страйк в Україні. Проаналізовано сучасний стан конституційно-правового регулювання суспільних відносин, в межах яких реалізується право на страйк в Україні та зарубіжних країнах, визначено його особливості. Удосконалено термінологічну базу за темою дослідження – сформульовано авторські визначення понять "конституційне право на страйк" та "зміст конституційного права на страйк". Розкрито сутність досліджуваного права і виокремлено його ознаки. Визначено загальні теоретичні положення про гарантії конституційного права на страйк, їхню систему та види. Сформульовано пропозиції щодо внесення змін до чинних законів України та прийняття нових актів, що сприятиме покращенню забезпечення цього права. Для науковців, здобувачів вищої освіти, практичних працівників, усіх, хто цікавиться проблематикою прав людини. In the monograph comprehensively examines the constitutional right to strike in Ukraine. The current state of constitutional and legal regulation of public relations, within which the right to strike is realized in Ukraine and foreign countries, is analyzed, its features are determined. The terminological base on the research topic has been improved - the author's definitions of the concepts "constitutional right to strike" and "content of the constitutional right to strike" have been formulated. The essence of the studied law is revealed and its features are singled out. General theoretical provisions on guarantees of the constitutional right to strike, their system and types are determined. Proposals have been formulated to amend the current laws of Ukraine and adopt new acts that will help improve the provision of this right. For scientists, graduates, practitioners, anyone interested in human rights.
The constitutional right to strike in Ukraine: theoretical and applied aspects
Keywords: конституційне право на страйк; the constitutional right to strike; гарантії реалізації права; guarantees of realization of the right; регулювання суспільних відносин; regulation of public relations; національний та світовий досвід; national and world experience