Екологічна оцінка утворення та утилізації відходів на підприємствах ТОВ «Оптімус агро Трейд» в межах Дніпропетровської та Запорізької областей - Шахова, Анастасія Володимирівна; Shakhova, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Актуальність теми дослідження – зменшення кількості забруднень, що надходять у довкілля з агропромислових об’єктів, та встановлення рівня їх впливу на довкілля. Ця актуальна проблема сьогодення має екологічне, соціальне та народногосподарське значення. Об’єкт дослідження – оцінка утворення та утилізації відходів на підприємствах ТОВ «Оптімусагро Трейд», а саме Межівського (Дніпропетровська область) та Акімовського (Запорізька область) ВСП Предмет дослідження - аналіз даних по утворенню відходів, що подаються підприємством до територіальному органу Держстату України.(див. Додаток А, Б). Мета даної роботи – проведення екологічної оцінки утворення та утилізації відходів на підприємстві «ОптімусАгро Трейд». Aktualnist temy doslidzhennia – zmenshennia kilkosti zabrudnen, shcho nadkhodiat u dovkillia z ahropromyslovykh obiektiv, ta vstanovlennia rivnia yikh vplyvu na dovkillia. Tsia aktualna problema sohodennia maie ekolohichne, sotsialne ta narodnohospodarske znachennia. Obiekt doslidzhennia – otsinka utvorennia ta utylizatsii vidkhodiv na pidpryiemstvakh TOV «Optimusahro Treid», a same Mezhivskoho (Dnipropetrovska oblast) ta Akimovskoho (Zaporizka oblast) VSP Predmet doslidzhennia - analiz danykh po utvorenniu vidkhodiv, shcho podaiutsia pidpryiemstvom do terytorialnomu orhanu Derzhstatu Ukrainy.(dyv. Dodatok A, B). Meta danoi roboty – provedennia ekolohichnoi otsinky utvorennia ta utylizatsii vidkhodiv na pidpryiemstvi «OptimusAhro Treid».
Ekolohichna otsinka utvorennia ta utylizatsii vidkhodiv na pidpryiemstvakh TOV «Optimus ahro Treid» v mezhakh Dnipropetrovskoi ta Zaporizkoi oblastei
Keywords: відходи; vidkhody; утилізація; utylizatsiia; утворення відходів; utvorennia vidkhodiv; елеватор; elevator; зерносховища; zernoskhovyshcha; навколишнє середовище; navkolyshnie seredovyshche; екологічний вплив; ekolohichnyi vplyv