Ставки акцизного податку в Україні - Ткаченко, Олександр Сергійович; Tkachenko, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Специфіка акцизного податку полягає у тому, що він адаптований до державного регулювання кількісних параметрів споживання товарів, шкідливих для здоров‘я людини, контролю доходів монополістів під час виробництва певної продукції, захисту вітчизняних товаровиробників. Spetsyfika aktsyznoho podatku poliahaie u tomu, shcho vin adaptovanyi do derzhavnoho rehuliuvannia kilkisnykh parametriv spozhyvannia tovariv, shkidlyvykh dlia zdorov‘ia liudyny, kontroliu dokhodiv monopolistiv pid chas vyrobnytstva pevnoi produktsii, zakhystu vitchyznianykh tovarovyrobnykiv.
Stavky aktsyznoho podatku v Ukraini
Keywords: акцизний податок; aktsyznyi podatok; ставки; stavky; державне регулювання ринкових процесів; derzhavne rehuliuvannia rynkovykh protsesiv