Удосконалення системи управління капіталом аграрних підприємств для підвищення їх фінансової стійкості - Гетель, Валерія Вікторівна; Hetel, Valeriia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – система управління капіталом аграрних підприємств. Предмет дослідження – економічні відносини, механізми, методи та інструменти формування, використання й оптимізації капіталу аграрних підприємств. Метою роботи є обґрунтування теоретичних засад і розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення системи управління капіталом агропідприємств, спрямованих на зміцнення їх фінансової стійкості в умовах економічної нестабільності. Obiekt doslidzhennia – systema upravlinnia kapitalom ahrarnykh pidpryiemstv. Predmet doslidzhennia – ekonomichni vidnosyny, mekhanizmy, metody ta instrumenty formuvannia, vykorystannia y optymizatsii kapitalu ahrarnykh pidpryiemstv. Metoiu roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh zasad i rozroblennia praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia systemy upravlinnia kapitalom ahropidpryiemstv, spriamovanykh na zmitsnennia yikh finansovoi stiikosti v umovakh ekonomichnoi nestabilnosti.
Udoskonalennia systemy upravlinnia kapitalom ahrarnykh pidpryiemstv dlia pidvyshchennia yikh finansovoi stiikosti
Keywords: капітал; capital; аграрне підприємство; agricultural enterprise; фінансова стійкість; financial sustainability; ефективність використання капіталу; capital use efficiency; стратегія управління капіталом; capital management strategy; ризик-менеджмент; risk management