Гуманітаристика, гуманітарне знання, гуманітарний дискурс, гуманітарні науки для вдосконалення навчання фахівця-аграрія - Стасюк, Тетяна Валеріївна; Stasіuk, Tetyana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Актуальність дослідження зумовлена потребою визначення статусу гуманітарного знання в системі сучасного наукового знання, а також вимогами часу – розгортанням нових блоків гуманітарної парадигми в освітянському й соціомедійному дискурсі. Це коригування понять виявилося необхідним через те, що за останні двадцять років відбулися істотні зрушення у світовому перерозподілі ціннісних орієнтирів у науці й освіті. The relevance of the study is due to the need to determine the status of humanitarian knowledge in the system of modern scientific knowledge, as well as the requirements of the time - the deployment of new blocks of the humanitarian paradigm in educational and social media discourse. This adjustment of concepts turned out to be necessary due to the fact that in the last twenty years there have been significant shifts in the global redistribution of value orientations in science and education.
Humanities, humanitarian knowledge, humanitarian discourse, humanitarian sciences for improving the training of an agrarian specialist
Keywords: гуманітаристика; Humanities; гуманітарне знання; humanitarian knowledge; гуманітарний дискурс; humanitarian discourse; гуманітарні науки; humanitarian sciences