Обґрунтування конструкційно-технологічних параметрів обладнання для знезараження гною - Карпенко, Юліан Сергійович; Karpenko, Yulian Serhiiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Дипломна робота складається зі вступу, п’яти розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. У першому розділі наведено аналіз стану питання поводження зі стоками тваринницьких підприємств та обґрунтовано вибір напряму досліджень. У другому розділі викладено результати теоретичного дослідження динаміки руху робочих тіл в активаторі та розробки технічних рішень для їх утримання й повернення. Третій розділ присвячено експериментальним дослідженням, математичному моделюванню й оптимізації параметрів активатора. У четвертому розділі розглянуто питання охорони праці при експлуатації розробленого обладнання. У п’ятому розділі наведено техніко-економічне обґрунтування ефективності впровадження активатора на свинофермі промислового типу. Dyplomna robota skladaietsia zi vstupu, piaty rozdiliv, vysnovkiv, spysku vykorystanykh dzherel ta dodatkiv. U pershomu rozdili navedeno analiz stanu pytannia povodzhennia zi stokamy tvarynnytskykh pidpryiemstv ta obgruntovano vybir napriamu doslidzhen. U druhomu rozdili vykladeno rezultaty teoretychnoho doslidzhennia dynamiky rukhu robochykh til v aktyvatori ta rozrobky tekhnichnykh rishen dlia yikh utrymannia y povernennia. Tretii rozdil prysviacheno eksperymentalnym doslidzhenniam, matematychnomu modeliuvanniu y optymizatsii parametriv aktyvatora. U chetvertomu rozdili rozghlianuto pytannia okhorony pratsi pry ekspluatatsii rozroblenoho obladnannia. U piatomu rozdili navedeno tekhniko-ekonomichne obgruntuvannia efektyvnosti vprovadzhennia aktyvatora na svynofermi promyslovoho typu.
Obgruntuvannia konstruktsiino-tekhnolohichnykh parametriv obladnannia dlia znezarazhennia hnoiu
Keywords: стоки тваринницьких підприємств; stoky tvarynnytskykh pidpryiemstv; рідкий гній свиней; ridkyi hnii svynei; обертове електромагнітне поле; obertove elektromahnitne pole; ферромагнітні робочі тіла; ferromahnitni robochi tila; активний хлор; aktyvnyi khlor; знезараження стоків; znezarazhennia stokiv