Сучасні проблеми сільського господарства України та шляхи їх подолання - Штепа, Дмитро; Shtepa, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Україна за природно-ресурсним та аграрним потенціалом посідає провідне місце у світі. На жаль, цей потенціал використовується неефективно, а агропромисловий комплекс України за рівнем розвитку відстає від передових країн світу. Головним завданням агропромислового комплексу, як провідного сектору економіки України, є гарантування продовольчої безпеки держави на рівні, що забезпечує потреби населення в продуктах харчування не менше як 80 % від раціональних норм споживання за рахунок власного виробництва та ефективне використання експортних можливостей збуту залишків продовольства. Ukraina za pryrodno-resursnym ta ahrarnym potentsialom posidaie providne mistse u sviti. Na zhal, tsei potentsial vykorystovuietsia neefektyvno, a ahropromyslovyi kompleks Ukrainy za rivnem rozvytku vidstaie vid peredovykh krain svitu. Holovnym zavdanniam ahropromyslovoho kompleksu, yak providnoho sektoru ekonomiky Ukrainy, ye harantuvannia prodovolchoi bezpeky derzhavy na rivni, shcho zabezpechuie potreby naselennia v produktakh kharchuvannia ne menshe yak 80 % vid ratsionalnykh norm spozhyvannia za rakhunok vlasnoho vyrobnytstva ta efektyvne vykorystannia eksportnykh mozhlyvostei zbutu zalyshkiv prodovolstva.
Suchasni problemy silskoho hospodarstva Ukrainy ta shliakhy yikh podolannia
Keywords: сільське господарство; silske hospodarstvo; продовольча безпека; prodovolcha bezpeka; проблеми; problemy