Формування бази даних хатніх тварин донорів крові засобами соціальних мереж - Лосєва, Єлизавета Олександрівна; Losieva, Yelyzaveta; Лосєва, Катерина; Losieva, Kateryna; Тимченко, Максим; Tymchenko, Maksym (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
В ветеринарній практиці доволі часто виникає необхідність в терміновій допомозі хворим тваринам із застосуванням трансфузії донорської крові. Але в зв’язку з відсутністю в місті Дніпро банку донорської крові для тварин, найчастіше використовують метод прямої гемотрансфузії, тобто безпосереднє переливання крові від донора до реципієнта. Тому знаходження донору, який відповідає всім необхідним критеріям займає багато дорогоцінного часу. А інколи пошуки дуже затягуються, що може спричинити значні ускладнення у стані тварини та її загибель. Отже, існує нагальна необхідність створення бази даних потенційних донорів крові хатніх тварин міста Дніпро засобами соціальних мереж Instagram та Facebook, що дозволить прискорити її формування й полегшити пошук необхідної тварини-волонтера. V veterynarnii praktytsi dovoli chasto vynykaie neobkhidnist v terminovii dopomozi khvorym tvarynam iz zastosuvanniam transfuzii donorskoi krovi. Ale v zviazku z vidsutnistiu v misti Dnipro banku donorskoi krovi dlia tvaryn, naichastishe vykorystovuiut metod priamoi hemotransfuzii, tobto bezposerednie perelyvannia krovi vid donora do retsypiienta. Tomu znakhodzhennia donoru, yakyi vidpovidaie vsim neobkhidnym kryteriiam zaimaie bahato dorohotsinnoho chasu. A inkoly poshuky duzhe zatiahuiutsia, shcho mozhe sprychynyty znachni uskladnennia u stani tvaryny ta yii zahybel. Otzhe, isnuie nahalna neobkhidnist stvorennia bazy danykh potentsiinykh donoriv krovi khatnikh tvaryn mista Dnipro zasobamy sotsialnykh merezh Instagram ta Facebook, shcho dozvolyt pryskoryty yii formuvannia y polehshyty poshuk neobkhidnoi tvaryny-volontera.
Formuvannia bazy danykh khatnikh tvaryn donoriv krovi zasobamy sotsialnykh merezh
Keywords: створення бази даних потенційних донорів крові; stvorennia bazy danykh potentsiinykh donoriv krovi; хатні тварини; khatni tvaryny; засоби соціальних мереж Instagram та Facebook; zasoby sotsialnykh merezh Instagram ta Facebook