Обґрунтування технології виробництва макаронних виробів збагачених борошном амаранту та сетарії - Цуприк, Альона Олександрівна; Tsupryk, Alona (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета роботи: обґрунтування досліджень, спрямованих на розробку технології макаронних виробів підвищеної харчової цінності з хлібопекарської борошна м’якої пшениці із застосуванням збагачувальних добавок, а також вивчення реологічних властивостей макаронного тіста, хімічного складу макаронних виробів та впливу технологічних факторів.Meta roboty: obgruntuvannia doslidzhen, spriamovanykh na rozrobku tekhnolohii makaronnykh vyrobiv pidvyshchenoi kharchovoi tsinnosti z khlibopekarskoi boroshna miakoi pshenytsi iz zastosuvanniam zbahachuvalnykh dobavok, a takozh vyvchennia reolohichnykh vlastyvostei makaronnoho tista, khimichnoho skladu makaronnykh vyrobiv ta vplyvu tekhnolohichnykh faktoriv.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva makaronnykh vyrobiv zbahachenykh boroshnom amarantu ta setarii
Keywords: макаронні вироби; makaronni vyroby; борошно; boroshno; амарант; amarant; сетарія; setariia; нутрієнти; nutriienty; робота; robota; харчові добавки; kharchovi dobavky; ефективність; efektyvnist; дослідження; doslidzhennia; експеримент; eksperyment; біологічна цінність; biolohichna tsinnist