Організація та удосконалення обліку виробничих запасів і аналіз їх ефективного використання на підприємстві - Поплавська, Катерина Сергіївна; Poplavska, Kateryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційного дослідження є процес організації та вдосконалення обліку виробничих запасів, а також аналіз їх ефективного використання на підприємстві. Предметом кваліфікаційного дослідження є методи, інструменти та аналітичні підходи до обліку та оптимізації використання виробничих запасів на підприємстві для підвищення ефективності виробничої та фінансової діяльності. Метою кваліфікаційної роботи є вивчення організації обліку виробничих запасів на підприємстві, аналіз ефективності їх використання та розробка рекомендацій щодо вдосконалення облікових процесів з метою підвищення ефективності управління та раціонального використання матеріальних ресурсів. The object of the qualification study is the process of organizing the accounting of production stocks and managing their effective use at the enterprise. The subject of the qualification study is the methods, forms and tools of the organization of inventory accounting and the evaluation of the efficiency of their use at the enterprise. The purpose of the qualification work is to study the organization of inventory accounting at the enterprise and develop proposals for its improvement in order to increase the efficiency of the use of material resources.
Organization and improvement of inventory accounting and analysis of their effective use at the enterprise
Keywords: облік запасів; inventory accounting; ефективність використання; utilization efficiency; бухгалтерський облік; accounting; вдосконалення обліку; accounting improvement; економічний аналіз; economic analysis; управління запасами; inventory management