Удосконалення обліково-аналітичного забезпечення обліку і контролю витрат виробництва продукції рослинництва на підприємстві - Рудой, Ростислав Віталійович; Rudoi, Rostyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єкт дослідження виступає ряд процесів щодо обліково-аналітичного забезпечення обліку і контролю витрат виробництва продукції рослинництва. Предмет дослідження процеси безпосереднього накопичення витрат на виробництво продукції рослинництва, а також процедура їх списання. Мета роботи передбачає дослідження та узагальнення обліку, аналізу та контролю рослинницької продукції на підприємстві. Методи дослідження. Методи систематичного аналізу, діалектичний метод, індукція, дедукція, аналіз, синтез, методи логічного дослідження. При написанні дипломної роботи проведений детальний аналіз, було вивчено та узагальнено теоретичні засади обліку і контролю витрат на виробництво продукції рослинництва аграрного підприємства. Визначено актуальний стан та спроектовано подальші пропозиції щодо удосконалення обліково-аналітичного забезпечення вирощування рослинницької продукції. Впровадження розроблених напрямів удосконалення дозволить підвищити ефективність подальшого ведення облікової діяльності на досліджуваному підприємстві. Результати впроваджені в діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОЦЕНТ-К» м. Дніпро, Дніпропетровської області. Obiekt doslidzhennia vystupaie riad protsesiv shchodo oblikovo-analitychnoho zabezpechennia obliku i kontroliu vytrat vyrobnytstva produktsii roslynnytstva. Predmet doslidzhennia protsesy bezposerednoho nakopychennia vytrat na vyrobnytstvo produktsii roslynnytstva, a takozh protsedura yikh spysannia. Meta roboty peredbachaie doslidzhennia ta uzahalnennia obliku, analizu ta kontroliu roslynnytskoi produktsii na pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia. Metody systematychnoho analizu, dialektychnyi metod, induktsiia, deduktsiia, analiz, syntez, metody lohichnoho doslidzhennia. Pry napysanni dyplomnoi roboty provedenyi detalnyi analiz, bulo vyvcheno ta uzahalneno teoretychni zasady obliku i kontroliu vytrat na vyrobnytstvo produktsii roslynnytstva ahrarnoho pidpryiemstva. Vyznacheno aktualnyi stan ta sproektovano podalshi propozytsii shchodo udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia vyroshchuvannia roslynnytskoi produktsii. Vprovadzhennia rozroblenykh napriamiv udoskonalennia dozvolyt pidvyshchyty efektyvnist podalshoho vedennia oblikovoi diialnosti na doslidzhuvanomu pidpryiemstvi. Rezultaty vprovadzheni v diialnist tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «AHROTsENT-K» m. Dnipro, Dnipropetrovskoi oblasti.
Udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia obliku i kontroliu vytrat vyrobnytstva produktsii roslynnytstva na pidpryiemstvi
Keywords: витрати; costs; продукція рослинництва; crop production; облік; accounting; аналіз; analysis; контроль; control; механізм; mechanism; алгоритм; algorithm; облікове забезпечення; accounting