Інноваційний маркетинг як сучасна складова ефективного агровиробництва - Кравець, Ольга Василівна; Kravets, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Визначено основні напрями використання новітніх технологій у виробництві та просуванні товарів на ринку, пропозицію продукції, попит на яку визначає ринок. Встановлено, що передумовами інноваційної діяльності аграрних підприємств в сучасних умовах господарювання є розробка та використання маркетингових стратегій, завоювання нових сегментів ринку, трансформацій життєвого циклу товару. Констатовано, що маркетингові технології є основою для формування системи організаційного управління, спрямованого на вивчення попиту та потреб ринку. Обґрунтовано, що розробка та впровадження інноваційного маркетингу в умовах глобальної кризи, викликаної пандемією, стає сучасним та дієвим засобом забезпечення конкурентоспроможності підприємства та збільшення рівня прибутку. The main directions of using the latest technologies in the production and promotion of goods on the market, the supply of products, the demand for which is determined by the market. It is established that the prerequisites for innovative activities of agricultural enterprises in modern economic conditions are the development and use of marketing strategies, the conquest of new market segments, transformations of the product life cycle. It is stated that marketing technologies are the basis for the formation of an organizational management system aimed at studying the demand and needs of the market. It is substantiated that the development and implementation of innovative marketing in the global crisis caused by the pandemic, is becoming a modern and effective means of ensuring the competitiveness of the enterprise and increase profits.
Innovative marketing as a modern component of efficient agricultural production
Keywords: інноваційний маркетинг; innovative marketing; ефективне агровиробництво; efficient agricultural production; маркетингові технології; marketing technologies; конкурентні переваги; competitive advantages