Підвищення конкурентоспроможності м’ясопереробного підприємства шляхом удосконалення маркетингової діяльності - Сластіон, Денис Михайлович; Slastion, Denys (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процеси забезпечення та підвищення конкурентоспроможності підприємства в умовах ринкового середовища. Предметом дослідження є сукупність соціально-економічних та маркетингових відносин, механізмів і інструментів удосконалення маркетингової діяльності як чинника підвищення конкурентоспроможності м’ясопереробного підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності м’ясопереробного підприємства шляхом удосконалення маркетингової діяльності Obiektom doslidzhennia ye protsesy zabezpechennia ta pidvyshchennia konkurentospromozhnosti pidpryiemstva v umovakh rynkovoho seredovyshcha. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist sotsialno-ekonomichnykh ta marketynhovykh vidnosyn, mekhanizmiv i instrumentiv udoskonalennia marketynhovoi diialnosti yak chynnyka pidvyshchennia konkurentospromozhnosti miasopererobnoho pidpryiemstva. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye teoretychne obgruntuvannia ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo pidvyshchennia konkurentospromozhnosti miasopererobnoho pidpryiemstva shliakhom udoskonalennia marketynhovoi diialnosti
Pidvyshchennia konkurentospromozhnosti miasopererobnoho pidpryiemstva shliakhom udoskonalennia marketynhovoi diialnosti
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; enterprise competitiveness; маркетингова діяльність; marketing activity; м’ясопереробне підприємство; meat processing; конкурентна стратегія; competitive strategy; диференціація; differentiation; збутова політика; sales policy; асортиментна політика; product assortment policy; маркетингові комунікації; marketing communications; ринкова позиція; market position