Формування маркетингової системи антикризового управління для аграрного підприємства - Олефірова, Анастасія Вадимівна; Olefirova, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес формування складових маркетингової системи антикризового управління та діагностика кризового стану аграрного підприємства. Предметом дослідження теоретичні наукові концепції та положення антикризового управління, методи діагностики кризових явищ на підприємстві, практичний досвід вітчизняних та закордонних науковців щодо протидії кризовим явищам та мінімізації наслідків криз. Мета кваліфікаційної роботи полягає в тому, щоб на основі дослідження системної методології та ситуаційного підходу до вивчення кризового стану сільськогосподарського підприємства, а також аналізу теорії та практики антикризового управління удосконалити концепцію та механізм розробки адаптованої методології визначення кризових явищ в аграрних підприємствах та розробки інструментів ефективного антикризового управління в С(Ф)Г Агроінтер. Obiektom doslidzhennia ye protses formuvannia skladovykh marketynhovoi systemy antykryzovoho upravlinnia ta diahnostyka kryzovoho stanu ahrarnoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia teoretychni naukovi kontseptsii ta polozhennia antykryzovoho upravlinnia, metody diahnostyky kryzovykh yavyshch na pidpryiemstvi, praktychnyi dosvid vitchyznianykh ta zakordonnykh naukovtsiv shchodo protydii kryzovym yavyshcham ta minimizatsii naslidkiv kryz. Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie v tomu, shchob na osnovi doslidzhennia systemnoi metodolohii ta sytuatsiinoho pidkhodu do vyvchennia kryzovoho stanu silskohospodarskoho pidpryiemstva, a takozh analizu teorii ta praktyky antykryzovoho upravlinnia udoskonalyty kontseptsiiu ta mekhanizm rozrobky adaptovanoi metodolohii vyznachennia kryzovykh yavyshch v ahrarnykh pidpryiemstvakh ta rozrobky instrumentiv efektyvnoho antykryzovoho upravlinnia v S(F)H Ahrointer.
Formuvannia marketynhovoi systemy antykryzovoho upravlinnia dlia ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: антикризове управління; Anti-crisis management; аграрні підприємства; agricultural enterprises; антикризовий маркетинг; anti-crisis marketing; маркетингові заходи; marketing activities; маркетингова інформація; marketing information; антикризова програма; anti-crisis program; anti-crisis program; marketing strategy