Забезпечення комфорту корів у спекотний період – непроста задача - Милостивий, Роман Васильович; Mylostyvyi, Roman; Milostiviy, Roman; Milostivyiy, Roman; Mylostyvyi, R. V.; Mylostyvyi, Roman V.; Mylostyvy, R.; Mylostyvyi, R.; Черненко, Олександр Миколайович; Chernenko, Oleksandr; Chernenko, O. M.; Chernenko, Oleksandr Mikolajovich; et al. (My University, 2020)
Глобальні зміни клімату супроводжуються не лише більш м’якими зимами, а й значними (екстремальними) підвищеннями температури в теплий період року, що може бути істотним викликом для вітчизняного тваринництва. Теплове навантаження призводить до зниження надоїв молока, порушення репродуктивної функції в корів і втрат, пов’язаних із погіршенням добробуту тварин, що може мати віддалені наслідки. Global climate change is accompanied not only by milder winters, but also by significant (extreme) temperature rises in the warm season, which can be a significant challenge for domestic livestock. Heat stress leads to reduced milk yields, impaired reproductive function of cows and losses associated with poor animal welfare, which can have long-term consequences.
Ensuring the comfort of cows in the hot period is a difficult task
Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813 Черненко Олександр Миколайович https://orcid.org/0000-0002-8829-3148 Іжболдіна Олена Олександрівна https://orcid.org/0000-0002-8816-2228
Keywords: здоров’я корів; cow’s health; приміщення полегшеної конструкції; light construction; комфорт корів; comfort of cows; корови; cows; виробництво молока; milk production