Екологізація аграрних підприємств – основний складник концепції сталого розвитку - Багорка, Марія Олександрівна; Bagorka, Mariya (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій., 2018)
У статті досліджено сутність та основні складники концепції сталого розвитку, визначено основні пріоритетні напрями аграрних підприємств для практичної реалізації даної концепції. При цьому екологізацію визнано основним напрямом діяльності аграрних підприємств під час переходу до моделі сталого розвитку. Визначено основні складники мотиваційного механізму екологізації агровиробників. Розглянуто зовнішні і внутрішні фактори, які мають забезпечити перехід аграрних підприємств на концепцію сталого розвитку. The article explores the essence and main components of the concept of sustainable development, identifies the main priority directions of agrarian enterprises for the practical implementation of this concept. At the same time, ecologization is recognized as the main activity of agrarian enterprises in the transition to a model of sustainable development. The basic components of the motivational mechanism of ecologization of agricultural producers are determined. The external and internal factors that should ensure the transition of agrarian enterprises to the concept of sustainable development are considered.
Екологізація аграрних підприємств – основний складник концепції сталого розвитку
У статті досліджено сутність та основні складники концепції сталого розвитку, визначено основні пріоритетні напрями аграрних підприємств для практичної реалізації даної концепції. При цьому екологізацію визнано основним напрямом діяльності аграрних підприємств під час переходу до моделі сталого розвитку. Визначено основні складники мотиваційного механізму екологізації агровиробників. Розглянуто зовнішні і внутрішні фактори, які мають забезпечити перехід аграрних підприємств на концепцію сталого розвитку. The article explores the essence and main components of the concept of sustainable development, identifies the main priority directions of agrarian enterprises for the practical implementation of this concept. At the same time, ecologization is recognized as the main activity of agrarian enterprises in the transition to a model of sustainable development. The basic components of the motivational mechanism of ecologization of agricultural producers are determined. The external and internal factors that should ensure the transition of agrarian enterprises to the concept of sustainable development are considered.
Keywords: сталий розвиток; sustainable development; екологізація; ecologization; аграрні підприємства; agrarian enterprises; глобалізація економіки; globalization of economy; мотиваційний механізм; motivational mechanism; внутрішні і зовнішні фактори; internal and external factors