Удосконалення систем стратегічного управління підприємством - Пархієвич, Едуард Олександрович; Parkhiievych, Eduard (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи полягає в теоретичному обґрунтуванні та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення системи стратегічного управління на підприємстві ТОВ «ДЗБМ» з метою підвищення його ефективності та конкурентоспроможності. Завдання дослідження:  дослідити теоретичні засади стратегічного управління та інструменти його реалізації на підприємстві;  проаналізувати діяльність ТОВ «ДЗБМ» та оцінити поточний стан його стратегічного управління;  виявити основні проблеми, що стримують ефективну реалізацію стратегічного менеджменту на підприємстві;  розробити практичні напрями вдосконалення системи стратегічного управління;  провести оцінку ефективності запропонованих заходів у коротко- та середньостроковій перспективі. Об’єктом дослідження є система управління підприємством в умовах ринкової економіки. Предметом дослідження виступають організаційно-економічні механізми стратегічного управління, що функціонують на підприємстві ТОВ «ДЗБМ». Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie v teoretychnomu obgruntuvanni ta rozrobtsi praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia na pidpryiemstvi TOV «DZBM» z metoiu pidvyshchennia yoho efektyvnosti ta konkurentospromozhnosti. Zavdannia doslidzhennia:  doslidyty teoretychni zasady stratehichnoho upravlinnia ta instrumenty yoho realizatsii na pidpryiemstvi;  proanalizuvaty diialnist TOV «DZBM» ta otsinyty potochnyi stan yoho stratehichnoho upravlinnia;  vyiavyty osnovni problemy, shcho strymuiut efektyvnu realizatsiiu stratehichnoho menedzhmentu na pidpryiemstvi;  rozrobyty praktychni napriamy vdoskonalennia systemy stratehichnoho upravlinnia;  provesty otsinku efektyvnosti zaproponovanykh zakhodiv u korotko- ta serednostrokovii perspektyvi. Obiektom doslidzhennia ye systema upravlinnia pidpryiemstvom v umovakh rynkovoi ekonomiky. Predmetom doslidzhennia vystupaiut orhanizatsiino-ekonomichni mekhanizmy stratehichnoho upravlinnia, shcho funktsionuiut na pidpryiemstvi TOV «DZBM».
Udoskonalennia system stratehichnoho upravlinnia pidpryiemstvom
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; удосконалення систем; udoskonalennia system; стратегічне управління; stratehichne upravlinnia