Оцінка та обґрунтування шляхів поліпшення фінансового стану підприємства - Akhmedova Elmira Tamirivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Досліджено теоретичні аспекти фінансового стану підприємства, розглянуті чинники впливу на фінансову стабільність господарської діяльності підприємства, проаналізовані основні методичні підходи до оцінки фінансового стану підприємства, проаналізовано забезпеченість і ефективність використання потенціалу підприємства та результатів його господарської діяльності, проведено діагностику фінансової діяльності підприємства, визначено його стан платоспроможності та кредитоспроможності, обґрунтовано доведено доцільність впровадження інвестиційного проєкту виробництва брикетів із соломи з метою підвищення фінансової стабільності діяльності підприємства у невизначених умовах господарювання. Doslidzheno teoretychni aspekty finansovoho stanu pidpryiemstva, rozghlianuti chynnyky vplyvu na finansovu stabilnist hospodarskoi diialnosti pidpryiemstva, proanalizovani osnovni metodychni pidkhody do otsinky finansovoho stanu pidpryiemstva, proanalizovano zabezpechenist i efektyvnist vykorystannia potentsialu pidpryiemstva ta rezultativ yoho hospodarskoi diialnosti, provedeno diahnostyku finansovoi diialnosti pidpryiemstva, vyznacheno yoho stan platospromozhnosti ta kredytospromozhnosti, obgruntovano dovedeno dotsilnist vprovadzhennia investytsiinoho proiektu vyrobnytstva bryketiv iz solomy z metoiu pidvyshchennia finansovoi stabilnosti diialnosti pidpryiemstva u nevyznachenykh umovakh hospodariuvannia.
Otsinka ta obgruntuvannia shliakhiv polipshennia finansovoho stanu pidpryiemstva
Keywords: фінансовий стан підприємства; тhe financial state of enterprise; фінансова стабільність; financial stability; методичні підходи; methodical approaches; прибуток; income; ліквідність; liquidity; платоспроможність; solvency; фінансова незалежність; financial independence; ресурсний потенціал; resource potential; економічна ефективність; economic efficiency; інвестиційний проект; investment project; виробництво брикетів із соломи; vyrobnytstvo bryketiv iz solomy.