Вплив погодних умов на продуктивність корів за ресурсоощадних технологій - Сальникова, Д. Д.; Salnikova, D. D. (Подільський держ. аграрно-технічний ун-т, 2020)
Наслідки змін клімату суттєво вливають на сільське господарство, яке в значній мірі залежить від кліматичних умов. Особливо такому впливу піддається молочна худоба, яка утримується в неізольованих корівниках, мікроклімат яких безпосередньо залежить від умов зовнішнього середовища. Метою роботи було визначити кореляцію між параметрами довкілля й молочною продуктивністю корів, а також оцінити силу впливу погодних умов на надої й компоненти молока в теплу пору року, при утриманні тварин в неізольованих ресурсозберігаючих приміщеннях. The aim of the study was to determine the correlation between environmental parameters and milk productivity of cows, as well as to assess the strength of weather conditions on milk yield and milk components in the warm season, when keeping animals in uninsulated resource-saving premises.
Influence of weather conditions on productivity of cows on resource-saving technologies
Keywords: компоненти молока; milk components; корови; cows; молочна продуктивність; milk productivity; умови зовнішнього середовища; environmental conditions