Удосконалення обліку і аналіз фінансових результатів від реалізації сільськогосподарської продукції підприємства - Лущук, Катерина Володимирівна; Lushchuk, Kateryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом являється процес обліку та аналізу фінансових результатів від реалізації продукції підприємства. Мета роботи ґрунтується у теоретичному і методичному обґрунтуванні та розробці практичних рекомендацій щодо вдосконалення обліку та аналіз фінансових результатів діяльності підприємства. Методи дослідження – історичний, порівняння, деталізації, аналітичні показники динаміки, елімінування, графічний, індексний, факторний методи. Вивчено і узагальнено теоретичні та науково-методичні основи економічних результатів від продажу продукції. Надані поради з удосконалення щодо підвищення облікового забезпечення фінансових результатів діяльності організації. Проаналізовано динаміку і структуру фінансового результату та виявлено вплив формуючих чинників на його величину. Проведено оптимізацію посівних площ овочевих культур з метою поліпшення фінансових результатів від реалізації продукції в господарстві; розроблено бізнес-план щодо будівництва овочесховища. Надано рекомендації щодо підвищення безпеки умов праці, що створюється на основі планомірної діяльності підприємства. Результати впроваджені в діяльність ТОВ «Агро Максімус» м. П’ятихатки, Дніпропетровської області. Obiektom yavliaietsia protses obliku ta analizu finansovykh rezultativ vid realizatsii produktsii pidpryiemstva. Meta roboty gruntuietsia u teoretychnomu i metodychnomu obgruntuvanni ta rozrobtsi praktychnykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia obliku ta analiz finansovykh rezultativ diialnosti pidpryiemstva. Metody doslidzhennia – istorychnyi, porivniannia, detalizatsii, analitychni pokaznyky dynamiky, eliminuvannia, hrafichnyi, indeksnyi, faktornyi metody. Vyvcheno i uzahalneno teoretychni ta naukovo-metodychni osnovy ekonomichnykh rezultativ vid prodazhu produktsii. Nadani porady z udoskonalennia shchodo pidvyshchennia oblikovoho zabezpechennia finansovykh rezultativ diialnosti orhanizatsii. Proanalizovano dynamiku i strukturu finansovoho rezultatu ta vyiavleno vplyv formuiuchykh chynnykiv na yoho velychynu. Provedeno optymizatsiiu posivnykh ploshch ovochevykh kultur z metoiu polipshennia finansovykh rezultativ vid realizatsii produktsii v hospodarstvi; rozrobleno biznes-plan shchodo budivnytstva ovocheskhovyshcha. Nadano rekomendatsii shchodo pidvyshchennia bezpeky umov pratsi, shcho stvoriuietsia na osnovi planomirnoi diialnosti pidpryiemstva. Rezultaty vprovadzheni v diialnist TOV «Ahro Maksimus» m. Piatykhatky, Dnipropetrovskoi oblasti.
Udoskonalennia obliku i analiz finansovykh rezultativ vid realizatsii silskohospodarskoi produktsii pidpryiemstva
Keywords: доходи; incomes; витрати; expenses; фінансовий результат; financial result; ціноутворення; pricing; реалізація прдукції; realization of production; аналіз формування фінансового результату; the analysis of formation of financial result