Удосконалення механізації обробітку ґрунту з розробкою конструкції дискової борони - Бобрика, Олександр Євгенійович; Bobryka, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Проект присвячено механізації поверхневого обробітку ґрунту з розробкою конструкції дискової борони. За цією метою в дипломному проекті проведений аналіз стану ґрунтів у регіоні: за різним способам дискування, ґрунтово-кліматичним умовам, умовам необхідності проведення дискування. Виконано необхідні експлуатаційні розрахунки, для оптимального енергетичного завантаження агрегату, при цьому отримати максимальну продуктивність при малих затратах праці. Proekt prysviacheno mekhanizatsii poverkhnevoho obrobitku gruntu z rozrobkoiu konstruktsii dyskovoi borony. Za tsiieiu metoiu v dyplomnomu proekti provedenyi analiz stanu gruntiv u rehioni: za riznym sposobam dyskuvannia, gruntovo-klimatychnym umovam, umovam neobkhidnosti provedennia dyskuvannia. Vykonano neobkhidni ekspluatatsiini rozrakhunky, dlia optymalnoho enerhetychnoho zavantazhennia ahrehatu, pry tsomu otrymaty maksymalnu produktyvnist pry malykh zatratakh pratsi.
Udoskonalennia mekhanizatsii obrobitku gruntu z rozrobkoiu konstruktsii dyskovoi borony
Keywords: поверхневий обробіток ґрунту; poverkhnevyi obrobitok gruntu; дисковий робочий орган; dyskovyi robochyi orhan; післязбиральний обробіток; pisliazbyralnyi obrobitok