Адаптаційна здатність імпортованих порід овець олібс і тексель в екологогосподарських умовах степової зони України - Високос, Микола Петрович; Vysokos, Mykola; Vysokos, M. P.; Vysokos, Mykola P.; Vysokos, M.; Заярко, А. О.; Zaiarko, A. O.; Чумак, Є. В.; Chymak, E. V. (Дніпропетровський ДАУ, 2013)
Встановлено позитивну адаптаційну здатність помісей (F½), отриманих від схрещування баранів олібс ітексель канадської селекції з матками дніпропетровського типу асканійської м’ясо-вовнової породи за еколого-господарських умов степової зони України. За показниками росту і розвитку більш виразно виділялися помісні одноліткі породи олібс, а за проявом м’ясних форм і забійними показниками – помісні ровесники породи тексель. Vstanovleno pozytyvnu adaptatsiinu zdatnist pomisei (F½), otrymanykh vid skhreshchuvannia baraniv olibs iteksel kanadskoi selektsii z matkamy dnipropetrovskoho typu askaniiskoi miaso-vovnovoi porody za ekoloho-hospodarskykh umov stepovoi zony Ukrainy. Za pokaznykamy rostu i rozvytku bilsh vyrazno vydilialysia pomisni odnolitki porody olibs, a za proiavom miasnykh form i zabiinymy pokaznykamy – pomisni rovesnyky porody teksel.
Adaptatsiina zdatnist importovanykh porid ovets olibs i teksel v ekolohohospodarskykh umovakh stepovoi zony Ukrainy
Високос Микола Петрович https://orcid.org/0000-0001-9686-8848
Keywords: адаптаційна здатність овець; adaptatsiina zdatnist ovets; схрещування у вівчарстві; skhreshchuvannia u vivcharstvi; вівчарство; vivcharstvo