Обґрунтування технології виробництва вин квіткових - Вакуленко, Ангеліна Вячеславівна; Vakulenko, Anhelina Viacheslavivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою цієї роботи є обґрунтування технології виробництва квіткових вин із використанням холодної екстракції на основі місцевої сировини України (троянда дамаська, акація, чорнобривці), з акцентом на їхній хімічний склад, сенсорні характеристики та функціональні властивості. Об’єкт дослідження - технологічний процес виробництва квіткових вин із використанням холодної екстракції на основі місцевої сировини України. Предмет дослідження - вплив параметрів холодної екстракції та інших технологічних етапів на хімічний склад, сенсорні якості та функціональні властивості квіткових вин. Metoiu tsiiei roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kvitkovykh vyn iz vykorystanniam kholodnoi ekstraktsii na osnovi mistsevoi syrovyny Ukrainy (troianda damaska, akatsiia, chornobryvtsi), z aktsentom na yikhnii khimichnyi sklad, sensorni kharakterystyky ta funktsionalni vlastyvosti. Obiekt doslidzhennia - tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva kvitkovykh vyn iz vykorystanniam kholodnoi ekstraktsii na osnovi mistsevoi syrovyny Ukrainy. Predmet doslidzhennia - vplyv parametriv kholodnoi ekstraktsii ta inshykh tekhnolohichnykh etapiv na khimichnyi sklad, sensorni yakosti ta funktsionalni vlastyvosti kvitkovykh vyn.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyn kvitkovykh
Keywords: квіткове вино; kvitkove vyno; акація; akatsiia; троянда; troianda; чорнобривці; chornobryvtsi; холодна екстракція; kholodna ekstraktsiia; мезга; mezgha; органолептика; orhanoleptyka