Evaluating digital financial inclusion's role in sustainable development and environmental conservation - Tsybuliak, A.; Цибуляк А.; Panchenko, V.; Панченко В.; Shepel, O.; Шепель О.; Minkovska, Alona; Міньковська, Альона Вікторівна; Buiak, L.; Буяк Л. (Cape Coast Technical University, 2025)
Purpose: This study aims to investigate the interaction between digital technologies and green finance during financial market transformation. Design/Methodology/Approach: The methodological basis of the study is content analysis of scientific publications and a comparative analysis of the impact of digitalisation on the development of green investments. The dataset comprised 120 peer-reviewed articles and analytical reports indexed in Scopus, Web of Science, and ScienceDirect, covering the period 2018–2024. Analytical approaches to integrating digital solutions were examined. Findings: The results indicate a positive correlation between the level of digitalisation and the growth of green financing, pointing to the emergence of a new paradigm of financial management. The integration of digital solutions improves transparency and efficiency, though challenges remain, including cybersecurity risks, greenwashing, and regulatory uncertainty. Research Limitation: The research is conceptual and based on secondary data, which sets a direction for further empirical validation through quantitative and case-based approaches. Practical Implication: The findings offer recommendations for implementing digital and green innovations to create a sustainable financial system. Social Implication: By promoting sustainable investment practices, the integration of digital and green finance supports long-term environmental protection and social well-being. Originality/Value: The originality of this study lies in synthesising digital transformation tools with green finance instruments and framing them as an integrated analytical model for sustainable financial market transformation Мета : Це дослідження має на меті дослідити взаємодію між цифровими технологіями та зеленими фінансами під час трансформації фінансового ринку. Дизайн/Методологія/Підхід : Методологічною основою дослідження є контент-аналіз наукових публікацій та порівняльний аналіз впливу цифровізації на розвиток зелених інвестицій. Набір даних складався зі 120 рецензованих статей та аналітичних звітів, проіндексованих у Scopus, Web of Science та ScienceDirect, що охоплюють період 2018–2024 років. Були розглянуті аналітичні підходи до інтеграції цифрових рішень. Результати : Результати вказують на позитивну кореляцію між рівнем цифровізації та зростанням зеленого фінансування, що вказує на появу нової парадигми фінансового управління. Інтеграція цифрових рішень покращує прозорість та ефективність, хоча проблеми залишаються, включаючи ризики кібербезпеки, грінвошинг та регуляторну невизначеність. Обмеження дослідження : Дослідження є концептуальним та базується на вторинних даних, що визначає напрямок для подальшої емпіричної перевірки за допомогою кількісних та кейс-орієнтованих підходів. Практичне значення : Результати дослідження пропонують рекомендації щодо впровадження цифрових та зелених інновацій для створення стійкої фінансової системи. Соціальне значення : Сприяючи практикам сталого інвестування, інтеграція цифрових та зелених фінансів підтримує довгостроковий захист довкілля та соціальне благополуччя. Оригінальність/цінність : Оригінальність цього дослідження полягає в синтезі інструментів цифрової трансформації з інструментами зеленого фінансування та їхньому формуванні як інтегрованої аналітичної моделі для сталої трансформації фінансового ринку.
Оцінка ролі цифрової фінансової інклюзії у сталому розвитку та збереженні навколишнього середовища
Keywords: digital; цифрова; economy; економіка; green finance; зелені фінанси; sustainable development; сталий розвиток