Розвиток тваринництва як складової сільськогосподарської галузі України - Халатур, Світлана Миколаївна; Khalatur, Svitlana; Попов, В. О.; Popov, V. O. (Миколаївський міжрегіональний інститут розвитку людини вищого навчального закладу «Університет «Україна», 2017)
Для вирішення різноманітних проблем, які склались в галузі тваринництва як складової сільськогосподарської галузі України запропоновано наступні шляхи їх вирішення: 1) створення і розвиток вертикально інтегрованих аграрних холдингів, які б організаційно пов’язували усі етапи бізнесу від вирощування зернових культур, виготовлення комбікормів, відгодівлі тварин, переробки м’яса і молока до їх реалізації через власні збутові мережі. 2) відродження племінної справи і розвиток селекційних програм, Сприяння створенню кооперативів у молочному скотарстві, посилення ветеринарно-санітарного контролю, розробка нових і сприяння дотриманню існуючих стандартів, обов’язкове виконання вимог яких забезпечило б надходження на ринок дійсно якісної і конкурентоспроможної продукції. 3) призупинити занепад м’ясного скотарства та підвищити конкурентоспроможність його продукції можна за умови розробки і виконання довгострокової національної програми відродження та стабілізації м’ясопродуктового підкомплексу.
Development of animal husbandry as a component of the agricultural sector of Ukraine
Keywords: аграрний сектор; agricultural sector; галузі сільського господарства; agriculture; економіка; economy; розвиток галузі; industry development; тваринництво; animal husbandry