Обґрунтування технології виробництва пива на основі безглютенової зернової сировини - Ганзій, Микита Романович; Hanzii, Mykyta Romanovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою цієї роботи було розроблення та оптимізація технології виготовлення безглютенового пива на основі гречаного солоду. Об’єктом дослідження – технологічний процес виробництва безглютенового пива. Предмет дослідження – гречаний солод і його властивості в процесі затирання, бродіння та доброджування пива. З метою забезпечення безглютеновими напоями населення, розвивається виробництво безглютенових алкогольних напоїв. Проводиться робота з розробки та впровадження нових видів безглютенових напоїв. Цей напрямок є перспективним, оскільки відкриває новий ринок оздоровчих товарів. Невідомість ринку відкриває великі можливості для реалізації такого виду товарів. Metoiu tsiiei roboty bulo rozroblennia ta optymizatsiia tekhnolohii vyhotovlennia bezghliutenovoho pyva na osnovi hrechanoho solodu. Obiektom doslidzhennia – tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva bezghliutenovoho pyva. Predmet doslidzhennia – hrechanyi solod i yoho vlastyvosti v protsesi zatyrannia, brodinnia ta dobrodzhuvannia pyva. Z metoiu zabezpechennia bezghliutenovymy napoiamy naselennia, rozvyvaietsia vyrobnytstvo bezghliutenovykh alkoholnykh napoiv. Provodytsia robota z rozrobky ta vprovadzhennia novykh vydiv bezghliutenovykh napoiv. Tsei napriamok ye perspektyvnym, oskilky vidkryvaie novyi rynok ozdorovchykh tovariv. Nevidomist rynku vidkryvaie velyki mozhlyvosti dlia realizatsii takoho vydu tovariv.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva pyva na osnovi bezghliutenovoi zernovoi syrovyny
Keywords: технології виробництва пива; tekhnolohii vyrobnytstva pyva; безглютенова зернова сировина; bezghliutenova zernova syrovyna; гречаний солод; hrechanyi solod; безглютенове пиво; bezghliutenove pyvo; невідкритий ринок; nevidkrytyi rynok