Стан озеленення території Криворізької гімназії № 120 та пропозиції щодо його оптимізації - Чубенко, Марина Володимирівна; Chubenko, Marina; Мильнікова, Ольга Олександрівна; Mylnikova, Olga (European Open Science Space, 2024)
Сучасний рівень озеленення і його якість в умовах навчальних закладів не завжди узгоджуються з відповідними чинними сучасними нормативами і викликами сьогодення. З урахуванням важливості озеленення території навчальних закладів, особливо в умовах промислового міста, для здоров’я учнів, формування екологічної свідомості та створення комфортного освітнього середовища, цією роботою буде проведена оцінка ефективності озеленення шкільної території. Головною метою цієї роботи, поряд з вивченням дендрофлори на території Криворізької гімназії № 120 Криворізької міської ради, була розробка переліку ефективних заходів щодо оптимізації стану насаджень. Suchasnyi riven ozelenennia i yoho yakist v umovakh navchalnykh zakladiv ne zavzhdy uzghodzhuiutsia z vidpovidnymy chynnymy suchasnymy normatyvamy i vyklykamy sohodennia. Z urakhuvanniam vazhlyvosti ozelenennia terytorii navchalnykh zakladiv, osoblyvo v umovakh promyslovoho mista, dlia zdorovia uchniv, formuvannia ekolohichnoi svidomosti ta stvorennia komfortnoho osvitnoho seredovyshcha, tsiieiu robotoiu bude provedena otsinka efektyvnosti ozelenennia shkilnoi terytorii. Holovnoiu metoiu tsiiei roboty, poriad z vyvchenniam dendroflory na terytorii Kryvorizkoi himnazii № 120 Kryvorizkoi miskoi rady, bula rozrobka pereliku efektyvnykh zakhodiv shchodo optymizatsii stanu nasadzhen.
Stan ozelenennia terytorii Kryvorizkoi himnazii № 120 ta propozytsii shchodo yoho optymizatsii
Keywords: озеленення; ozelenennia; видовий склад; vydovyi sklad; життєвий стан; zhyttievyi stan; інвентаризація; inventaryzatsiia; гімназії; himnazii