Удосконалення механізму ефективного використання фінансових ресурсів комерційного банку - Машаріна, Дар’я Валеріївна; Masharina, Daria (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є ресурси фінансові АТ «ПроКредит Банк». Предметом дослідження є дослідження методики формування та оцінки ефективності використання бази ресурсної банку комерційного, як вітчизняні, так і зарубіжні. Мета кваліфікаційної роботи полягає в розробці комплексу підходів теоретичних і інструментів методологічних для аналізу ефективності використання ресурсної бази комерційних банків. Методи дослідження. У роботі використовувалися такі методи пізнання наукового: підхід до об'єкта, що вивчається: системний та діалектичний, а також методи спеціальні досліджень економіко-статистичних (спостереження, аналізу, угруповання, деталізації); коефіцієнтів метод; моделювання. Obiektom doslidzhennia ye resursy finansovi AT «ProKredyt Bank». Predmetom doslidzhennia ye doslidzhennia metodyky formuvannia ta otsinky efektyvnosti vykorystannia bazy resursnoi banku komertsiinoho, yak vitchyzniani, tak i zarubizhni. Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie v rozrobtsi kompleksu pidkhodiv teoretychnykh i instrumentiv metodolohichnykh dlia analizu efektyvnosti vykorystannia resursnoi bazy komertsiinykh bankiv. Metody doslidzhennia. U roboti vykorystovuvalysia taki metody piznannia naukovoho: pidkhid do obiekta, shcho vyvchaietsia: systemnyi ta dialektychnyi, a takozh metody spetsialni doslidzhen ekonomiko-statystychnykh (sposterezhennia, analizu, uhrupovannia, detalizatsii); koefitsiientiv metod; modeliuvannia.
Udoskonalennia mekhanizmu efektyvnoho vykorystannia finansovykh resursiv komertsiinoho banku
Keywords: фінансові ресурси; financial resources; комерційний банк; commercial bank; послуги банківські; banking services; кредитний портфель; loan portfolio; депозити; deposits; кредити; loans